Tävlat

I helgen har jag och Benny tävlat agility igen. Vi kör bara hoppklass än så länge men så snart vi får lite koll på kontaktfälten så ska vi prova i agilityn också. Har även varit funktionär båda dagarna så även fast vi inte tävlat förrän på eftermiddagen har vi varit där från morgonen, riktigt kul att se alla ekipage! På lördagen följde Peter med. Då fick vi 5 fel, efter en rivning i långhoppet. Vet inte vilken plats vi kom på i slutändan men jag tror det var många som nollade. På söndagen fick vi också fem fel, även där (!) efter en rivning i långhoppet. Så jag behöver inte fundera något mer på exakt vad som gick fel, bara att åka hem och träna långhoppet! Söndagens lopp räckte till en 4e plats så en rosett fick vi med oss hem. Innan tävlingen på Söndag hade jag, Jenny och Lina freestyleuppvisningar på en marknad i Boden. Uppvisningen gick väl inte tiptop, har tränat för lite helt enkelt.

Annat som händer... Jag ska förhoppningsvis följa en valpkull som projektarbete, roligare projektarbete än så kan man nog inte få! På Söndag har jag, Jenny och Lina freestyleuppvisningar, skriver mer information om det senare i veckan. Så innan det ska det tränas freestyle. Hoppas även få plats på en fortsättningskurs i agility, nu vill jag lära mig!


Agility

Idag fastnade jag i att läsa en av mina gamla hundbloggar, faktiskt den jag haft allra längst. Där skrev jag när jag var yngre. Det är väldigt intressant läsning, jag skrev så detaljerat och beskrev varenda hundmöte, varenda promenad och varenda dag med Nikke och sedan även Benny. Jag skrev även på ett väldigt barnsligt och osäkert sätt, med 100 smileys (xD xP ;) ^^) jag knappt själv vet vad dom "betydde". Där jag försvarade mig och allt vad jag gjorde. T.ex var jag extremt noga med att berätta att Benny som valp hälsat på hundar idag men jag var ännu noggrannare med att berätta att han minsann inte hade fått hälsa på ännu fler) Jag pratade även om (och höll på med) mycket som jag inte har någon aning om vad det egentligen handlade om. Lekte med många moment från lydnadsklasserna som jag inte ens visste vad det var. Jag använde mig av extern belöning, som jag inte heller till 100 visste vad det var på den tiden, men jag använde mig ändå av ordet. På slutet ändrades mitt skrivsätt, det var fortfarande detaljerat och faktiskt lite intressant motför hur jag skriver idag, men inte lika barnsligt och osäkert.

Nåja, idag ska jag också prata om ord jag inte är helt säker på att jag själv vet vad dom betyder, men förhoppningsvis förstår ni ändå vad jag menar. ;) Benny är vidrigt less på att inte göra någonting, nu har han faktiskt blivit lite av en plåga när jag varit sjuk och inte rört mig mer än nödvändigt på hela veckan. Tråkigt värre för hundarna som har fått gå korta korta turer och på sin höjd letat godis på gräsmattan. Så idag var det bara att snyta sig och köra med honom. Vi hade lite agilityhinder uppställda på gården så ställde en raksträcka med hopp-hopp-tunnel och kedjade ihop ett framåtsändande. Han gick riktigt bra och var så nöjd med att få göra något. Intensiteten i ögonen sa en hel del... Jenny har försökt instruera mig för att få tightare svängar och byta arm och huxflux, så vi provade att köra lite sådant också. Då körde vi hopphindrena men en tunnel bredvid så han skulle vända tvärt och dessutom testa om han lyssnade på mig eller om han hade fastnat i den förra övningen och ville dra på tunneln rakt fram. Men han förstod så bra vad jag menade och svarade direkt om jag började visa tredje hindret för fort med att skita i hinder två. Så om jag har förstått det rätt gick det rätt bra, han blev tightare och ville inte dra framåt. Men som sagt, jag är världens största nybörjare på agility...


HÄFTIGT!

I helgen har det varit agilitytävlingar på Luleå BK. Efter Jennys tjat gick jag med på att anmäla mig till hoppklass båda dagarna. Tyvärr blev jag sjuk och mådde riktigt dåligt på lördagen så valde att inte tävla den dagen. På söndagen mådde jag väl egentligen inte heller speciellt bra men allt går väl bara man vill tillräckligt mycket. Benny slutinmätning gjordes, förvånande nog var han fortfarande largehund. ;) Sist vi tävlade agility (första gången och senaste) var i Februari 2008, i Haparandas ridhus. Lät honom känna av miljön och miljöträningen börjar ge resultat. När jag värmde honom var han supertaggad, lite för taggad kanske. Nervös som aldrig förr gick vi in med startnr 29, när vi var klara sa speakern att vi med 0 fel och tiden 33 sekunder gått upp på en första placering! Benny var så JÄKLA duktig, inte en enda blick på dom andra hundarna. Jag är så nöjd med honom. Vi slutade på en 1:a placering av ca 37 anmälda och tog även vår första pinne! :D

Lyckas inte ladda upp filmen på youtube så den får vänta...

Freestyleuppvisning


Snabb uppdatering. Filmen ovan är från uppvisningen i Lördags, det är vårat nya program. Jag är nöjd med båda uppvisningarna på Lördag, Benny var sååå duktig och orkade trots att det var varmt. Söndagens uppvisningar gick lite segare, det regnade och både jag och Benny var trötta. Sista uppvisningen ställde vi in. Idag har jag och Benny varit och hälsat på på mitt "förra" sommarjobb som jag hade tidigare i somras. Benny fick följa med mig dit tre dagar och om han var populär. Så idag åkte vi dit på besök, trevligt!

Meeer freestyle

Vi tränar freestyle för fulla muggar! Till helgen väntar nämligen två (redigering; FEM uppvisningar, 2 lördag, 3 söndag...) uppvisningar, en på Luleåkalasets "barnkalas" och en på Nolia(mässan?). Och jag ville givetvis köra ett helt nytt program så vi har en vecka på oss att träna. Försöker trycka in så många korta pass som möjligt om dagarna. Om jag känner att vi inte är redo att visa vårat nya program har jag ju alltid våra gamla att använda. Vill inte stressa för mycket men träningen hittills har gått över förväntan så vi nöter på helt enkelt och ser vars vi hamnar. På tal om freestyle har jag ju inte lagt upp bilderna som Maria tog på oss på uppvisningen på SNKK's internationella utställning ännu. I nästa inlägg! Nu är det dags för ett sista kvällspass... :)


RSS 2.0