Träning

ÅÅÅÅÅH det är så härligt vilka framsteg vi gör, jag och Benny! Idag har vi tränat i Jämtön, var ett gäng på 7 personer och 8 hundar. Och det gick bara så jäkla bra. Att det är så lätt att ändra på något som ser ut och känns som ett STORT problem. Nu har jag verkligen fått bevisat för mig att det spelar stor roll hur jag gör för hur Benny reagerar. Och om vi är på G! Wihooo!

Uppvisningar

Igår hade jag och Jenny tre uppvisningar var för Kalix lokala kennelklubb utanför Gallerian i Kalix. Första uppvisningen räknar jag som uppvärmning, andra gick strålande (nåja, det är ju första gången vi kör detta program) och sista gick dåligt... Tröttare hund till sista uppvisning får man leta efter... Men är riktigt nöjd och vi gör framsteg med att röra sig bland andra hundar, toookbra! Film komme förhoppningsvis. Och mer ska det bli, imorgon ska vi träna i Jämtön och på Onsdag blir det förhoppningsvis ett till besök på Hundhuset. Fredag-Söndag håller vi en grundkurs i freestyle, jag och Jenny, om det bara trillar in några fler anmälningar, är det någon som är sugen kan ni anmäla er till Maria Sandlund, [email protected] !

Hundhuset

Idag tog vi tjuren vid hornen och styrde kosan mot Hundhuset för ganska nödvändig miljö/socialträning av Benny och Zakk. Min finaste Benny uppförde sig SÅ bra, träning bland så mycket hundar är något vi är ovana med och idag kunde han både ta kontakt och lyssna till kommandon relativt bra. ;-) Ett stort framsteg jämfört med tidigare, och det är väl det viktigaste, att vi är lite bättre idag än vi var igår? Spruta vatten är det sättet som är effektivast för oss för att bryta fel betéende, vågar till och med säga att det är det enda som fungerar när han hunnit låsa sig. Dock behövdes det endast göras en gång idag. Börjar äntligen se ljuset i tunneln. I början var han rätt spänd (och förmodligen jag också) men efter ett tag så släppte det ordentligt. Ebba tränade lite med honom. Lite snurra, backa, zebra och sitt fint. Är man ovan är det krångligt att hålla reda på hund, klicker och belöning samtidigt men kanske en liten träningsdjävul väcks i henne också. Man kan ju hoppas. :-)

Zakk pep och skällde som aldrig förr. Men han lugnade också ned sig när han fick träna med hundleksakerna. Välta träbitar för att få godis, kanonkul blev betyget! En uppgift som han tog till sig helhjärtat, Zakk är en hund som man får träna med i myrsteg så att ställa krav på honom i den miljön är dömt att misslyckas. Men med leksakerna kunde han fokusera i flera minuter. Och på slutet var han tyst nästan hela tiden... ;-) Känns bra att jag äntligen tagit tag i det här, förhoppningsvis ska det bli någorlunda regelbundna besök nu framöver. Vi har ju tagit oss över första tröskeln iallafall!

Tidigare idag har vi tränat freestyle och Agnes har hjälpt till och petat i min koreografi. Det krävs inte mycket för att det ska bli stor skillnad. I det stora hela känner vi oss rätt förberedda nu för uppvisningen. Eftersom min resa blev inställd hinner vi även träna Fredag och Lördag så det här ska nog gå vägen!


13e April

Nu känns framtiden lite ljusare ut med uppvisning redan på söndag. Eftersom jag åker bort på fredagmorgon och kommer hem sent lördagkväll kommer vi inte hinna träna alls dom sista dagarna. Men efter dagens träning känns det toppen ändå, satte alla rörelser och börjar få riktigt fint flyt! Han var dessutom helt fokuserad på mig och lagomt taggad... Han har tagit till sig kombinationerna jättebra. Superkänsla rakt igenom! Bästaste Benny.

Och eftersom det var ett rätt bra tag sedan har vi hunnit med en massa annat också, både tränat och promenerat med Maria och Pixie. (Här hittar ni Marias blogg: www.tokhund.wordpress.com ) Det blev lite skojträning med att springa genom tunnlar och sedan provade vi trickträning med båda hundarna. Benny gillade inte riktigt idén med att stå stilla när Maria satt bakom honom så han fick helt enkelt börja med att hoppa över Pixie... Vilket gick sådär, känns som jag återberättar från Marias blogg så för mer detaljer får ni helt enkelt kika in där. ;-) Sedan kunde han iallafall stå stilla så Pixie hoppade över honom också, gick riktigt bra där på slutet. Benny märkte inte ens att en liten sheltie flög omkring runt honom.

Mycket träning ska det bli i veckan! Kommer nog ändå använda mig av belöning under någon del av uppvisningen, jag tror det ger bäst resultat såhär i början när vi inte är vana vid programmet.

Trick

Vi håller på att träna in ett nytt trick och självklart utnyttjar jag tillfället och tränar både hund och pojkvän samtidigt ;-) Såhär såg det ut i Onsdags. Sänk ljudet...

Och såhär såg det ut i Torsdags, dock utan pojkvän denna gång.

RSS 2.0