Benny 3 år!

DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA,

BENNY!

ZAKKE FASTNADE MEST PÅ

BILD. TEXTEN ÄR

KONSTIG, DÄRFÖR SKRIVER

JAG INGET IDAG.


Radiodebut och sakletare

Så mycket att göra och så lite tid. Nu är det slutspurten som gäller i skolan men nu ska jag banne mig ta mig tid att skriva några rader, tror dock att det kommer bli betydligt fler än några...

Förra fredagen gästade jag och Benny Sveriges Radio Norrbotten, i programmet "Morgon i P4 med Callne & Co. Jag  berättade om freestyle. Sedan fick jag och Benny dansa, till "Bad Romance" till och med! (Vilket är våran freestylelåt för tillfället) Lite nervöst, men väldigt roligt och spännande!

Sen tränade vi i stan ett tag, bara vardagslydnad och det gick kanon. Benny har börjat mogna ordentligt i knoppen nu när han är inne på sitt tredje år och har blivit superfin vid möten med andra hundar när han går lös. Även om vi har en bit kvar så ser jag tydliga framsteg. Resten av dagen spenderade vi på mammas jobb där han flirtade med alla anställda och badade. Bevis till Jenny att han minsann gillar det nu för tiden:

Annars tränar vi rätt mycket. Positionsarbeten försöker jag lägga ner mycket tid på då jag vet att det är något som jag slarvat med i hans grundträning så nu tragglar vi in mitt, mellan och fot från alla sorters vinklar. När jag ser att vi är klara med dom får vi jobba vidare med nästa. Vi fokuserar även på att avancera hans bakbensgående, intressant projekt!

Även Zakke tränas även om det inte går fullt lika fort framåt. Men han är en som behöver tid och det ska han få. Vi har nosat på snurr, slalom, sitt fint, rulla och zebra. Och han tycker det är roligt men har lite svårt att hålla koncentrationen uppe några längre stunder. Och burlekar nöts som aldrig förr, mitt mål är att han ska kunna vila och hålla tyst i buren. Något som inte låter så svårt med med Zakk är det en kamp.

Zakk har även utvecklat ett sakletar-betéende då jag istället för att börja slita i grejerna han kommer med belönat och bytt mot en godisbit. Igår kom han med en penna, ett skräp, en nagelfil, en kajalpenna, en mascara, en vante och två foppatofflor. Han hade varit i min systers necessär och norpat det mesta... Självklart har jag bevis även på det. STÄNG AV LJUDET! Jag hoppas både för mig egen skull och alla andras att min röst inte låter så där i verkligheten...



Sist men inte minst, vecka 24 kommer jag och Jenny hålla i ett sommarläger för barn - med inriktning på freestyle. Kan man få ett roligare sommarjobb? Ser framemot det supermycket och tanken är att både Benny och Zakk kommer vara med hela dagarna, därför brådskar det lite med Zakks burträning. Fyra dagar med en skällande spets kan leda till en del irritation kan jag tänka mig.

I Juli ska vi även gå freestyle, fortsättningskurs för Emma Willblad som kommer till Boden. Det ser jag verkligen framemot! På de två kurser/utbildningar jag gått för Emma Willblad (och Frida Binette) har jag alltid kommit hem hur nöjd som helst och dessutom sprängfylld med inspiration ;-)

Det var allt jag hade för tillfället. Var söta och lämna en kommentar nu, jag som har lagt ner så mycket tid på att skriva det här ;)

P.S Ni kan fortfarande anmäla er till Freestyle grundkursen som jag och Jenny kommer hålla i Kalix (förmodligen i sommar.) Maila för mer information: [email protected]

Värme

Jisses vilken värme. Benny premiärbadade idag, han var helt galen. Sen har vi mest myst i solen hela dagen innan jag började jobba klockan tre. Peter körde lite agility med Benny. Hans åsikt: "Det var mycket roligare än freestyle". Han har lovat att tävla i det någon gång. Och det ser väl rätt lovande ut för att vara första gången?


Agility

Igår hann vi inte till träningen i Jämtön så jag och Maria tränade lite agility hemma istället. Zakk fick prova på vanliga hopphinder, däck och tunnel. Jag står fast vid att han är ovanligt harmonisk eller lättlärd för att vara finsk spets. Hittar inte riktigt rätt ord för att beskriva honom, lugn kan jag kanske inte kalla honom men han är så jäkla intelligent när han vill. Benny fick prova lite ingångar, som jag sagt förut är det tur att jag har Maria som kan komma med tips :D Pixie fick köra däcket för första gången (?) och det såg ut att gå kanon för dom också. Ni får läsa mer på Marias blogg, räknar med att hon bloggar snart ;)

Burlekar och träning

Träning i Jämtön idag. Det började med lite socialträning, Zakk underhöll alla med sina fina stämma. Finns bara en sak att säga, finsk spetsar... Tränade lite nyttigt idag iallafall, körde burlekar med både Benny och Zakk. Benny och jag tävlade in i buren (Benny vann dock varje gång) och det ledde till att han ökade farten rejält! Maria hjälpte till med störningsträning genom att gå, springa och leka med Pixie utanför. Det gick fint med båda två, med tanke på att det var Zakks tredje pass med burlekar känner jag mig riktigt stolt! Han gick in i buren frivilligt flera gånger till och med. Träningen är så rolig när man ser framsteg. Jag och Maria varvade på alla tre hundar och turades om att störa varandra, effektivt då pauser i träningen kommer naturligt. Sen är det bra att jag har ögon på mig om jag missar att belöna eller börjar tänka "bara en gång till"... ;-) Längtar redan till nästa vecka, hundnörden inom mig har vaknat ordentligt i samband med våren!

Igår intervjuades jag och Jenny av NSD. Dom gjorde ett bildrepotage om freestyle så det ska bli kul att läsa när det dyker upp i tidningen! Nu väntar sängen på mig.

Burlekar

Eftersom jag har visioner om att någon gång äntra tävlingsplanen även med minstingen i familjen underlättar det om jag tar tag i hans träning också. Idag började vi med någon sorts variant av burlekar. Han har protesterat högljutt varje gång han måste ligga i buren och alla i hela världen vet väl hur finsk spetsar kan låta... Började värdeladda den med supergott godis och tillslut gick han in självmant och kunde ligga sålänge som 30 sekunder utan belöning. Idag har vi tagit pass två och nu får jag bokstavligt talat inte honom ut från buren längre. Det ser jag som ett gott tecken. Just nu ligger han frivilligt kvar med burdörren öppen och tuggar ben, allt som kan betinga buren positivt kör vi på!

I Tisdags var vi och tränade i Jämtön igen. Benny växer för varje gång, fina fina pärlan. Och Zakk fick också följa med. För honom är det bara miljö och hålla-tyst träning, något som är tillräckligt svårt för lillen. Märkte dock en stor förbättring till skillnad från förra gången så vi jobbar på!

RSS 2.0