Kurs, hundnamn, projektarbete

Andra dagen på helgkursen i agility var också jätterolig och man lär sig tokmycket. Alla deltagare fick köra en hel hoppbana. Jag ville prova med många framförbyten eftersom jag har svårast för det. Men det gick ju inte helt bra. Efter lite tips från coachen provade vi med blindbyten och det funkade bättre. Riktigt bra kurs, har lärt mig massor. Vill gå fler agilitykurser nu!

Annars funderar jag på hundnamn nu. Vill prova ha en tik nästa gång men egentligen spelar det ingen större roll vad det blir. Har fastnat för lite för många hundnamn iallafall.. Många är tips från Maria :D
Hane:
Elit
Inter

Tik:
Fixa
Fifa
Lira
Etta
Liga
Dopa
Ducka
Finta
Miss
Passa
Tee
Tricksa

Han-namnen känns mer lockande än så länge...

Tillslut tänkte jag berätta lite om mitt projektarbete. Jag ska följa en valpkull och det ska ha en naturvetenskaplig koppling när jag går Natur. Kommer skriva en rapport om hundens utveckling från födsel till 8 veckor. Det är den teoretiska delen. Praktiska delen går ut på att träffa en kull med kelpievalpar, valpar som föddes igår. Kommer redovisa med bilder och lite text om dom också men främst bygga projektet på rapporten. Jag gör detta arbete för att ha en "ursäkt" att få mysa med valpar. Det är ju faktiskt ett skolarbete! Ska bli tok-kul iallafall!

Uppvisning och kurs

Uppvisningen på djurmagazinet gick riktigt dåligt med tanke på hur mycket vi tränade innan. Kan inte säga annat och det satte stopp för motivationen ett bra tag... Som tur är går vi en fortsättningskurs i agility i helgen, med fokus på handling, byten m.m som kan sätta fart på motivationen igen. Benny har varit så träningssugen då vi legat lågt sedan förrförra helgen. Men allra bäst är det ändå för matte och herregud vad mycket det är att lära sig. Vi har provat bakombyten, framförbyten, blindbyten i olika kombinationer, hur man ska använda alla armar och ben på rätt sätt, tightare svängar osv. Riktigt, riktigt roligt och precis vad jag behöver lära mig! Jag och Benny la även ner lite tid på att prova balanshindren, Benny tyckte det var sååå roligt. Varför har vi inte gjort det här tidigare..? Till skillnad från freestyle orkar han hålla igång hela tiden i agilityn, där får man ju springa... Finns inget bättre än att se världens bästa Benny så nöjd efter att han har jobbat. Ser ut som att han ler med hela ansiktet.

RSS 2.0